RECREATIE OP EN OM HET WATER

Vaar je mee?

Taxi Boat

Luxe Pontonboot met schipper beschikbaar voor groepen tot 10 mensen. Voor tochten op de kanaalplas & aansluitende kempense kanalen.

Heeft u iets te vieren in intieme kring?!
Vier het op onze luxe pontonboot!

Onze luxe Pontonboot heeft comfortabele zitruimte voor 10 personen.

We stellen onze service beschikbaar voor diverse arrangementen zoals:
Verjaardagen, bruiloften, kleine bedrijfsborrels, kanaaltochten,

Ook bezoekjes aan nabij liggende toeristische trekpleisters,
zoals bijvoorbeeld: Een bezoek aan Sas4Toren, aan het Unieke kanalenkruispunt te Dessel of restaurants en terassen nabij en aan het water.

De huur van onze Pontonboot is inclusief ervaren gids/schipper
en kan per uur gehuurd worden. (Minimale verhuur 1 uur.)

1e uur: € 100 
Bijkomende uren: € 75 / uur

Verder hebben wij een koelbox en goede muziekinstallatie aan boord.
In overleg kunnen wij de nodige versnaperingen voor u verzorgen tegen een acceptabele vergoeding.

Daarnaast rekenen wij geen verdere brandstofkosten aan.
Op- en afstapplaatsen vallen altijd te bespreken, hierin zijn wij zeer flexibel.

Verder is alles bespreekbaar!
Wij varen ook op verplaatsing.

taxi
zilver_activiteit_ptv_1275426129
zilver_activiteit_ptv_1275426178
zilver_activiteit_ptv_1275426218

FloatXpress

FloatXpress logo
FloatXpress1
FloatXpress2

Zelf kapitein?

Sloepverhuur

Zelf varen op de prachtige kanaalplas en aansluitende kanalen
met een leuke, comfortabele boot, is nu voor iedereen mogelijk.
Voor deze sloep heeft u geen vaarbewijs of zelfs geen ervaring nodig.

Te huur per voor- & namiddag of per dag, maximaal 6 personen

Prijzen ( inclusief brandstof )

middag € 90 3,5 uur van 10.00u tot 13.30 u

namiddag € 90 3,5 uur van 14.00u tot 17.30 u

Per dag € 160 8 uur van 10.00u tot 18.00 u

We gaan ervan uit dat u vertrouwd en akkoord bent met onze huurvoorwaarden.

De borg bedraagt €250,-. De borg komt bovenop de huurprijs.
U dient de borg contant ter plaatse te voldoen. Indien geen schade ontvangt u de volledige borg na afloop weer terug. Tevens dient u een geldig legitimatie mee te nemen.

Reserveren
U kunt reserveren via info@zilvermeerhaven.be of via +32(0)495 70 90 83

In overleg kunnen wij de nodige versnaperingen of een fles bubbels voorzien voor onderweg tegen een acceptabele vergoeding.

2015-04-25 10.05.07
20150705_130914

Electric Paddle Drive

Ervaar de rust op het water en combineer het met uitmuntende gerechten en drankjes van het Havencafé Port Aventura.

DINER ON THE WATER

Met de speciaal ontworpen ‘Electric Paddle Drive’ simpel te besturen met een joystick en elektrisch aangedreven kiest u voor een ONTBIJT ... LUNCH ... APERO ... met zicht op de haven of te midden van het grote meer.

Geschikt voor 2 personen

Huurtarief:

1e uur: € 20 PP

per extra 30 min. : € 7,50 PP

+ catering


Breakfast Tour:

Tussen 10u00 & 12u00
€ 17,50 PP

Lunch Tour :

tussen 12u30 & 14u30
€ 10 PP

Apero Tour :

tussen 15u00 & 17u00

Tapas arrangement
(tapas + fles Cava)
€ 20
PP

EPD1
EPD4
EPD3

Leren varen

Privélessen voor uw vaarbewijs in samenwerking met Vaarcenter.be

Stand Up Paddle School

Stand Up Paddle (SUP), deze nieuwste watersport krijgt steeds meer bekendheid. SUP is een veelzijdige watersport en geschikt voor iedereen. Daarbij is suppen een complete body & mind workout. Het balanceren en peddelen vraagt om spierkracht terwijl het glijden over het water juist voor mentale rust zorgt.

Meer info

Trek erop uit in de omgeving

 

Het Zilvermeer is misschien wel de bekendste toeristische trekpleister. Al sinds 1959 komen elke zomer duizenden toeristen uit binnen- en buitenland van de zon genieten op het hagelwitte strand.

Het recreatiedomein is gelegen in een mooie, bosrijke omgeving. Naast een strand mét een zwemmeer beschikt het domein over een uitgebreide buitenspeeltuin voor alle leeftijden.

www.zilvermeer.be

Bed & Breakfasts

B&B ’t Zand: www.bbtzand.be

B&B kamermetontbijt: www.kamermetontbijtmol.be

B&B ’t Spijker: www.tspijker.be

B&B Molmento: www.molmento.be

B&B Het Witte ZandPat: www.hetwittezandpat.be

Kempense Meren

Lekker genieten van rust en ontspanning of actief te voet of met de fiets de regio verkennen?

Een dagje uit of liever wat langer van huis?

Op of liever langs het water?

De prachtige natuur ontdekken of ben je eerder een cultuurvreter?

Of toch liever lekker luieren op het strand?

Een gezonde wandeling, uren fietsplezier, waterpret, lekker culinair genieten, een boottocht,
het kan allemaal in het "Kempense Lake District".

De zilvermeerhaven is gelegen in de gemeente Mol.

één van de 4 gemeenten van de Kempense Meren!

In het oosten van de Antwerpse Kempen vormen de gemeenten Balen, Dessel, Mol en Retie een groene enclave waar het op alle gebieden goed vertoeven is.

www.gemeentemol.be

Pittig en attractief

Treffender kan je Mol niet omschrijven. Pittig dankzij het bruisende handels- en uitgaanscentrum. Attractief dankzij de prachtig witte zandstranden, de uitgestrekte meren en véél groen.

Dienst toerisme

Bij de toeristische dienst kan je terecht voor alle toeristische informatie over Mol en omstreken. Je vindt er info over musea, rondleidingen, evenementen, verblijfsmogelijkheden, streekproducten, wandel- en fietsmogelijkheden, recreatieparken, ...

Bewegwijzerde wandelingen

Niet voor niets kreeg de (groene laars) – want zo ziet de landkaart van onze gemeente eruit – in 2004 de titel (Wandelgemeente van het jaar) opgespeld. Maar liefst 400 kilometer bewegwijzerde wandelpaden liggen voor je klaar. Deze verzameling van vijftien themawandelingen vormt een complete staalkaart van alle facetten die we te bieden hebben. Voor de meeste wandelingen kan je kiezen uit verschillende afstanden. Zowel de getrainde wandelaars als de (wandelbeginneling) komen zo ruim aan hun trekken. Voor elke wandeling is er een afzonderlijke wandelfolder met alle nuttige en interessante informatie.

Fietsknooppunten

Dankzij het systeem van de fietsknooppunten kan je op een kaart zelf je traject uitstippelen op basis van genummerde knooppunten. Het netwerk dekt de hele provincie Antwerpen. Het gedeelte Antwerpse Kempen is goed voor 5 500 kilometer fietsplezier. Deze zijn in beide richtingen bewegwijzerd en uitgetekend over drie kaarten die naadloos op elkaar aansluiten.

Het aantal kilometers voor je fietstocht bepaal je zelf. Als je benen verzuurd raken, snijd je gewoon een hoekje af. En als alles bolt, doe je er gewoon een blokje bij. Van één zaak kun je op aan: deze parcours brengen je op een veilige manier langs de mooiste hoekjes van onze gemeente. En er zijn perfecte aansluitingsmogelijkheden om door te fietsen naar Limburg of Nederland.

Lekker shoppen

In onze gemeente kan je voor alles terecht. Van grote winkelketens tot van die kleine, gezellige, ambachtelijke zaakjes. Waar het geurt naar handgemaakte pralines of waarin de koeltoog de beste kipkap van de Kempen pronkt in een grote ovenschotel. En wie eventjes de benen rust wil gunnen, vlijt zich neer op het terras van één van de vele horecazaken. Als het weer niet meezit: binnen is het al minstens even gezellig.

Op stap in het centrum

Je kan geen 24 uur aan het strand liggen, op een surfplank staan of op je boot zitten. Soms heb je wel eens zin om je eens netjes op te doffen en je in het uitgaansleven onder te dompelen. Aan leuke terrassen in onze gemeente geen gebrek.

Vooral in de Corbiestraat in het Centrum is het in de weekends tijdens de zomer heerlijk terrassen. Je kan hier terecht voor alle stijlen, van rustig praatcafé tot rokerige praatkroeg. Ook wie een avondje wil swingen is in de Corbiestraat aan het juiste adres.

Cultuurcentrum t Getouw en Schouwburg Rex

Of heb je meer zin in een avondje cultuur? In Cultuurcentrum t Getouw en Schouwburg Rex vind je ongetwijfeld een theater of muziekvoorstelling naar je zin.

www.getouw.be

Abdij van Postel

In de noordelijkste uithoek van onze gemeente, schurkend tegen de Nederlandse grens, ligt het bosrijke Postel met zijn imposante abdij die al in de twaalfde eeuw opgericht werd. Het zijn de norbertijnen die er sinds die tijd de streek ontginnen en gastvrijheid hoog in het vaandel dragen. Ze doen aan bosbouw, landbouw en veeteelt. Om in hun eigen onderhoud te voorzien brouwden ze bier en maakten ze kaas. Ondertussen is dit uitgegroeid tot een ware, ambachtelijke industrie. Eentje waar de toeristen maar al te graag op afkomen. Hoe druk het er ook mag zijn, eenmaal binnen de abdijmuren overvalt je een merkwaardige rust.  www.abdijpostel.be

 

Jakob Smitsmuseum

Het Jakob Smitsmuseum heeft zijn thuishaven in de oude pastorie van Sluis. In dit prachtige museum kunnen de werken van meester Jakob Smits bewonderd worden. Regelmatig zijn er thematentoonstellingen met werken van andere kunstenaars uit de Molse School. Het museum mocht ook al gastheer zijn voor o.a. prestigieuze grafiektentoonstellingen van de etsers Rembrandt en Goya.

Jakob Smits is een van onze grootste Belgische schilders. Hij werd in 1855 in Rotterdam geboren, maar kwam al in 1888 naar ons gehucht Achterbos. Hij bleef hier tot zijn dood in 1928. In die periode penseelde en etste hij een oeuvre bij mekaar dat door August Vermeylen (een hoogste glorie van kunst) genoemd werd. www.jakobsmits.be

 

Sas4Toren

Op het grondgebied van Dessel, Sas 4, kruisen de drie kanalen Bocholt-Herentals, Dessel-Schoten en Dessel-Kwaadmechelen, een unieke plek. Om deze reden werd er gekozen op dit kanalenkruispunt een uitkijktoren te plaatsen.

De Sas4-Toren is 37 meter hoog en geeft een schitterend uitzicht. Bij helder weer kan je ettelijke kilometers ver zien. De toren telt 217 trappen en is makkelijk te betreden. Om ook mindervaliden de kans te geven hiervan te genieten, zijn er webcams op de top geplaatst waarvan de beelden onderaan te bekijken zijn. Ook op de gemeentelijke website www.dessel.be kan je de beelden bekijken. Het geeft je een impressie van wat er bovenop de Sas4-Toren te zien is, maar niets kan tippen aan de realiteit. Dus de 217 treden beklimmen loont zeker en vast de moeite. En de conditie wordt er ook niet slechter van.

Voor de kinderen is er een natuurlijk speelbos waar ze naar ze naar hartelust kunnen ravotten.

 

t Kristallijn & Quartz Experience

t Kristallijn, is een socio-cultureel initiatief van Sibelco voor de integratie van cultuur & natuur.

Gelegen tussen een voltooid ontginningsgebied en een actieve groeve van Sibelco kadert het in een unieke driehoek van cultuur, natuur en recreatie.

Het Quartz Experience Center is een educatief en interactief project van Sibelco wat toegankelijk is voor de gemeenschap in de meest brede zin. De eigen bevolking, de bezoeker uit binnen- of buitenland of de museumliefhebber kan kennis maken met de geschiedenis van Sibelco, de kwartswinning in de streek en het duurzaam ondernemen in al zijn facetten. www.tkristallijn.be