Omgeving

Trek erop uit in de omgeving

Het Zilvermeer is misschien wel de bekendste toeristische trekpleister. Al sinds 1959 komen elke zomer duizenden toeristen uit binnen- en buitenland van de zon genieten op het hagelwitte strand.

Het recreatiedomein is gelegen in een mooie, bosrijke omgeving. Naast een strand mét een zwemmeer beschikt het domein over een uitgebreide buitenspeeltuin voor alle leeftijden.

www.zilvermeer.be

Gemeente Mol: Pittig en attractief

Treffender kan je Mol niet omschrijven. Pittig dankzij het bruisende handels- en uitgaanscentrum. Attractief dankzij de prachtig witte zandstranden, de uitgestrekte meren en véél groen.

Bij de toeristische dienst kan je terecht voor alle toeristische informatie over Mol en omstreken. Je vindt er info over musea, rondleidingen, evenementen, verblijfsmogelijkheden, streekproducten, wandel- en fietsmogelijkheden, recreatieparken, ... www.visitmol.be

Sas4Toren

Op het grondgebied van Dessel, Sas 4, kruisen de drie kanalen Bocholt-Herentals, Dessel-Schoten en Dessel-Kwaadmechelen, een unieke plek. Om deze reden werd er gekozen op dit kanalenkruispunt een uitkijktoren te plaatsen.

De Sas4-Toren is 37 meter hoog en geeft een schitterend uitzicht. Bij helder weer kan je ettelijke kilometers ver zien. De toren telt 217 trappen en is makkelijk te betreden. Om ook mindervaliden de kans te geven hiervan te genieten, zijn er webcams op de top geplaatst waarvan de beelden onderaan te bekijken zijn. Ook op de gemeentelijke website www.dessel.be kan je de beelden bekijken. Het geeft je een impressie van wat er bovenop de Sas4-Toren te zien is, maar niets kan tippen aan de realiteit. Dus de 217 treden beklimmen loont zeker en vast de moeite. En de conditie wordt er ook niet slechter van.

Voor de kinderen is er een natuurlijk speelbos waar ze naar ze naar hartelust kunnen ravotten.

 

t Kristallijn & Quartz Experience

t Kristallijn, is een socio-cultureel initiatief van Sibelco voor de integratie van cultuur & natuur.

Gelegen tussen een voltooid ontginningsgebied en een actieve groeve van Sibelco kadert het in een unieke driehoek van cultuur, natuur en recreatie.

Het Quartz Experience Center is een educatief en interactief project van Sibelco wat toegankelijk is voor de gemeenschap in de meest brede zin. De eigen bevolking, de bezoeker uit binnen- of buitenland of de museumliefhebber kan kennis maken met de geschiedenis van Sibelco, de kwartswinning in de streek en het duurzaam ondernemen in al zijn facetten. www.tkristallijn.be